Grote brand in Geldermalsen
29 november 2022

Op 27 maart jl. heeft in een industriepand in Geldermalsen een grote brand gewoed. Wij en veel van onze huurders waren hiervan de dupe.

Door de zeer goede brandcompartimentering bleven de vlammen binnen de ruimte waar de brand is ontstaan. Alle units zijn namelijk van elkaar gescheiden door 140 mm dikke betonnen wandelementen en binnen die wanden heeft elke units een “eigen” staalconstructie, dus er zijn geen gezamenlijke kolommen en liggers. Interessant om te zien wat zo’n brand dan toch nog met de omliggende panden doet. De ruimte van de brandhaard brandde volledig uit, maar drie aangrenzende ruimten waren zodanig beschadigd door rook, roet en hitte, dat ze zijn ontruimd. Nog drie ruimten hadden aanzienlijke rook- en roetschade. En ondanks dat de brand binnen een ruimte van 270 m² is gebleven, moet ruim 1.300 m² dak vervangen worden wegens roetschade aan de isolatie.

Er is gestart met het sloopwerk en daarna beginnen we met de wederopbouw. De oorzaak was brandstichting. De zaak wordt onderzocht door de recherche.

Foto: Roy Wellner